• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 130 g zachte boter, in stukken, en een beetje om in te vetten
  • 3 - 4 zure appels zoals Goudreinet, Elstar of Granny Smith (totaal ca. 600 g)
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 200 g meel
  • 1 el bakpoeder (15 g)
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rond cakeblik van ca. 26-28 cm diameter in en zet opzij.
  2. Schil de appels en snijd ze in vieren. Maak met een scherp mes parallelle inkepingen aan de buitenzijde van de appel, snijd de appel hierbij in maar niet volledig door. Leg de ingesneden stukken appel opzij.
  3. Doe boter, eieren, suiker, meel, bakpoeder en zout in de mengbeker en meng 20 sec/snelheid 6. Giet het mengsel in het cakeblik en verdeel het gelijkmatig met de spatel. Plaats de apart gehouden stukken appel erop met de inkepingen naar boven.
  4. Bak gedurende 30-40 minuten of totdat de cake gaar is, een satéprikker die middenin de cake wordt gestoken moet er dan schoon uit komen. Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen in het cakeblik voordat de cake uit de vorm wordt verwijderd.