• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 130 g ongezouten zachte boter, plus extra om in te vetten 
  • 350 g rijpe bananen, ca. 4 stuks, in stukken 
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 220 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 g karnemelk
  • 2 tl vanille extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een cakevorm van ca. 25x10x11 cm in en zeet opzij.
  2. Doe de rijpe bananen in de mengbeker en mix 5 sec/snelheid 6.
  3. Voeg de boter en suiker toe en mix 20 sec/snelheid 4. Schraap het mengsel langs de wanden naar beneden met de spatula. 
  4. Voeg de eigeren toe en mix 10 sec/snelheid 4.
  5. Voeg bloem, bakpoeder, zout, baking soda, karnemelk en vanille extract toe en meng 20 sec/snelheid 4.
  6. Doe het mengsel over in de ingevette cakevorm en bak de cake gedurende 50-60 minutes in de oven totdat de cake goudgeel kleurt en een sateprikker die je middenin de cake steekt er schoon uitkomt. 
  7. Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat daarna afkoelen op een rooster.