• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 300 g boter, in stukken
  • 280 g suiker
  • 1 tl vanillesuiker of ½ tl natuurlijk vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • 5 eieren
  • 370 g bloem, en een beetje om de bakvorm te bestuiven
  • 1 el bakpoeder (15 g)
  • 70 g melk
  • 30 g cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een tulbandvorm van ca. 22-24 cm diameter in, bestuif daarna met bloem en zet opzij.
  2. Doe de boter in de mengbeker en meng 40 sec/snelheid 5.
  3. Voeg 250 g suiker, vanillesuiker (of extract), zout, eieren, bloem, bakpoeder en 40 g melk toe en meng, met behulp van de spatel door de opening van de deksel, 40 sec/snelheid 5.
  4. Doe de helft van het cakemengsel over in het tulbandblik en laat de rest in de mengbeker.
  5. Voeg cacaopoeder, de resterende 30 g suiker en de resterende 30 g melk toe aan de mengbeker en meng 5 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
  6. Meng nogmaals 5 sec/snelheid 5.
  7. Voeg het chocoladecake mengsel in een laag toe aan het tulbandvorm en draai daarna met een vork door beide lagen om een marmerpatroon te krijgen.
  8. Bak de cake gedurende 50-60 minuten, check of een satéprikker er schoon uitkomt als je hem in het midden van de cake prikt.  Laat de cake ca. 15 minuten afkoelen in het cakeblik voordat je de cake uit de vorm haalt en op een taartrooster laat afkoelen.