• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 50 g arrowroot
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 25 g geraspte kokos
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 2 el chiazaad
  • 100 g wortel julienne gesneden (of wortels in 10 sec/snelheid 8 klein maken)
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 75 g geweekte en uitgelekte rozijnen
  • 50 g pecannoten, fijngehakt
  • 25 g walnoten, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 100 g ongezoete appelmoes
  • 100 g ahornsiroop
  • 120 g kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl appelciderazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe alvast de muffinpapiertjes in een muffinvorm voor 12 muffinvormpjes.
  2. Hak de pecannoten 5 sec/snelheid 5.  Doe over in een schaaltje en zet deze opzij.
  3. Meng het amandelmeel, arrowroot, baking soda, kaneel, zout, kokos, pitten en zaden in kom en meng dit samen met de wortel, appelstukjes en rozijnen. Zet even opzij. 
  4. Doe de eieren, appelmoes, ahornsiroop, kokosolie en vanille extract en appelciderazijn in de mengbeker en meng 30 sec/snelheid 4.
  5. Voeg de droge mix ingrediënten toe evenals de pecannoten en meng 15 sec/snelheid 5.
  6. Doe het beslag over in de muffinvorm. Garneer met gehakte walnoten en bak de muffins gedurende 25 minuten (180°C) of totdat het deeg goudbruin is.
  7. Laat de muffins ca. 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de muffinvorm neemt. Het duurt ca. een uur voordat ze helemaal zijn afgekoeld.

De muffins kan je heel goed invriezen, als je ze de avond van tevoren uit de vriezer haalt heb je een heerlijke en gezonde muffin voor je bij je ontbijt (of lunch).