• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 100 g zonnebloemolie (en iets meer om de bakvorm in te vetten)
  • 250 g patentbloem (en iets meer om de bakvorm te bestuiven)
  • 250 g suiker 
  • 1 biologische sinaasappel, ongepeld, gewassen en in kwarten gesneden
  • 3 eieren
  • 125 g yoghurt 
  • 1 zakje bakpoeder (15 g)
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een cakevorm in met olie en bestuif daarna licht met wat bloem. Zet opzij.
  2. Doe de suiker, de (ongepelde) sinaasappel en de eieren in de mengbeker. Pureer 3 min/37°C/snelheid 5.
  3. Voeg de zonnebloemolie en de yoghurt toe en meng 5 sec/snelheid 4.
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng 15 sec/snelheid 3.
  5. Giet het mengsel over in de bakvorm en bak gedurende 35-45 minuten in de oven.  Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je hem eruit haalt en laat volledig afkoelen op een rooster. Serveer de cake wanneer deze helemaal is afgekoeld.