• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 100 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr maizena
  • 5 eierdooiers
  • 500 gr melk
  • 250 gr slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Beboter een springvorm van 20 cm (pas de ingrediënten aan als je een grotere vorm hebt, anders wordt de flan te plat)
  3. Doe alle ingrediënten in de mengkom en meng 7 minuten/90 gr/snelheid 4
  4. Doe het beslag in de springvorm en bak de flan in 35-40 minuten op 180 graden..
  5. Als de flan goudkleurig is aan de oppervlakte is de flan klaar, check dit na ca. 35 minuten om te voorkomen dat de flan te donker van kleur wordt.
  6. Laat de flan volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Je kan de flan, als deze al een beetje is afgekoeld, het beste in de koelkast verder laten afkoelen voordat je hem serveert.