• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 130 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 300 g lange vingers
  • 300 - 400 g sterke koffie, gekoeld
  • 20 g ongezoete cacaopoeder

Bereiding

  1. Plaats de vlinder. Doe eieren, eierdooier en suiker in de mengbeker en klop 6 min/snelheid 4. Verwijder de vlinder.
  2. Meng 2 min/snelheid 3 terwijl je de mascarpone lepel voor lepel toevoegt door de opening van de deksel van de mengbeker
  3. Laat de lange vingers kort weken in de gekoelde koffie totdat ze genoeg vocht hebben opgezogen en nog niet uit elkaar vallen. Leg de helft van de geweekte lange vingers op de bodem van een rechthoekige schaal (30 cm x 20 cm x 6 cm). Verspreid de helft van het mascarponemengsel over de laag lange vingers. Bedek dit met de rest van de geweekte lange vingers en verspreid hier weer de rest van het mascarponemengsel over. 
  4. Bedek de tiramisu met huishoudfolie en zet voor minstens 5 uur in de koelkast. Bestuif kort voor het serveren met cacaopoeder.