• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Sorbetijs is een van de gemakkelijkste desserts om te maken in de Thermomix. Ideaal om even snel te maken als je geen dessert in huis hebt en natuurlijk ook gewoon lekker om af te koelen als het warm weer is. Bovendien is dit een gezondere optie dan ijs uit de supermarkt waar vaak onnodig veel suiker aan is toegevoegd. Het sorbetijs uit dit recept bevat slechts drie ingrediënten (vier als je toch voor wat suiker kiest): bevroren fruit,  citroensap en een eiwit. Het kan van de gekozen fruitsoort afhangen of je eventueel toch wat suiker wil toevoegen en/of de citroensap wil weglaten. Mango en ananas zijn bijvoorbeeld 2x zo zoet als aardbei en framboos.

Ingrediënten
  • 350 g bevroren fruit, naar keuze
  • 2 theelepels citroensap (optioneel)
  • 40 g suiker, naar smaak (optioneel)
  • 2 eiwitten

Bereiding

  1. Doe de suiker in de mengbeker en maal 5 sec/snelheid 10
  2. Voeg het bevroren fruit, toe en mix 20 sec/snelheid 10. Spatel het fruitmengsel naar beneden.
  3. Voeg het citroensap en de eiwitten toe en mix, met behulp van de spatel 15 seconden/snelheid 7
  4. De ijsmassa is nu smeuïg geworden en de vlinder kan op het mes gezet worden.
  5. Meng met de vlinder nog eens 30 sec/snelheid 4. Vind je het ijs nog niet smeuïg genoeg mix dan wat langer. 
  6. Het sorbetijs is het lekkerst als het direct wordt gegeten.

Tip

Is het ijs te zacht geworden, zet het dan 20 minuten in de vriezer om weer stevig te worden. Heb je ijs over dan kan je dit in de vriezer bewaren. Het zal dan wel te hard zijn om te eten als je het eruit haalt, laat het 20 minuten op je aanrechtblad staan alvorens te serveren.