• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is lekker met stokbrood bij de borrel of bij tapas. In deze variant is een klein beetje citroenrasp toegevoegd zodat hij lekker fris is. Deze zelfgemaakte aioli is makkelijk te maken in de Thermomix en veel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Ingrediënten

  • 200 g olijfolie (zonnebloemolie kan ook)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eidooiers
  • ½  theelepel zout
  • 1 snufje peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel milde mosterd (optioneel)

Bereiding

  1. Plaats een schaaltje op de deksel van de maatbeker en weeg 170 g olijfolie af en zet dit apart.
  2. Due de knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 8. Spatel de knoflook naar beneden en voeg de resterende 30 g olijfolie toe. Hak dan 20 sec/snelheid 7. Schraap alles weer naar beneden.
  3. Plaats de vlinder en voeg de eidooiers, mosterd, citroenrasp, zout en peper toe en emulgeer: 3 min/snelheid 4 terwijl je langzaam de apart gehouden olijfolie toevoegt.
  4. Verwijder de vlinder, de aioli is klaar voor gebruik. Afgedekt in de koelkast is de aioli enkele dagen houdbaar.