• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Hummus is lekker voor bij de borrel, op een toastje of als dip. Daarnaast is het ook heerlijk om op een boterham te eten of als vulling voor een wrap. Makkelijk en snel te maken in de Thermomix. komijn. De toegevoegde komijn geeft deze hummus een wat hartigere smaak, zonder overheersend te zijn.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (bruto gewicht 560 gram)
  • 2 -3 knoflookteentjes, naar smaak
  • 4 stengels peterseli, afgescheurd en wat apart houden om te garneren
  • 50 g olijfolie
  • 15 - 20 g citroensap
  • ½  theelepel zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel cayenne peper
  • 30 g tahin (sesampasta)

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in het stoommandje, laat het uitlekken en vang het vocht op. Doe de knoflook en peterselie in de mengbeker, had 3 sec/snelheid 8 en schraap met de spatel naar beneden.
  2. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en ca. 50 gram van de opgevangen vloeistof, de olijfolie, het citroensap, zout, komijn, cayennepeper en tahin toe. Pureer vervolgens met behulp van de spatel door de opening van de deksel heen 30 sec/snelheid 8. Breng de hummus indien gewenst nog wat op smaak met zout en peper en bestrooi met wat peterselie. 
  3. De hummus kan je, mits goed afgesloten, maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Als je de hummus wil bewaren neem dan 2 in plaats van 3 teentjes knoflook. Bij het bewaren wordt de smaak van knoflook namelijk sterker.