• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Natuurlijk, mayonaise kopen is makkelijk. Maar mayonaise zelf maken in Thermomix is eigenlijk net zo makkelijk (en snel). In nog geen 3 minuten heb je met slechts 4 ingrediënten lekkere, romige zelfgemaakte mayonaise gemaakt. Deze mayonaise is ook een lekkere basis voor koolsalade, kipsalade of eiersalade. 

De deksel met ingezette maatbeker is zo ontworpen dat je de olie rechtstreeks op de deksel giet. De olie zal vervolgens druppelsgewijs in de mengbeker komen zodat de consistentie van de mayonaise niet kan mislukken. 

In dit recept wordt avocado-olie gebuikt. Evenals olijfolie bevat deze olie gezonde vetten maar de smaak is wat milder dan die van olijfolie. Om het beste resultaat te verkrijgen is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 g avocado olie 
  • 1 theelepel appelcider- of wittewijn azijn (citroensap kan ook)
  • ½ - 1theelepel dijonmosterd
  • snufje zout
  • snufje peper 

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Weeg de avocado-olie af in een schaaltje en zet opzij.
  3. Doe het ei, de azijn, mosterd, zout en peper in de mengbeker en stel in op 3 minuten/snelheid 4. Sluit af met deksel plus maatbeker.
  4. Giet terwijl de Thermomix aan het mixen is de olie uit het schaaltje op de deksel met ingezette maatbeker. De olie druppelt langzaam in de mengkom. Als alle olie in de mengbeker zit, dit kan eerder dan 3 minuten zijn, stop dan het mengen.
  5. Bewaar de mayonaise in een luchtdichte pot in de koelkast, de mayonaise is dan tot een week houdbaar.