INGREDIËNTEN pittige tomatensalsa
Hier een recept voor de aller-allerlekkerste salsasaus (beetje dubbelop gezien salsa al ‘saus’ betekent in het Spaans ).Zoals je ziet is deze saus niet helemaal ‘kapot’ gemixt. En dat maakt hem nu juist zo lekker. Ben je gek op pittig, dan voeg je een hele peper toe. Maar voor de voorzichtige variant neem je een halve (of minder natuurlijk). Mmmmm! Enne.. Helemaal in de Mexicaanse sferen? Dip ook eens je taco chips in deze overheerlijke guacamole.
Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar hij smaak ook heerlijk als dipsaus bij een grote schaal nacho’s uit de oven, bij een (Mexicaanse) ovenschotel, gebruik hem als saus voor op je broodje hamburger, of serveer als barbecuesaus bij gegrild vlees. Mmmm, dat wordt smullen!
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 2 tomaten
- teentje knoflook
- 1 el fijngehakte groene (jalapeño)peper,
- ui (halve rode)
- sap van halve limoen 1 el
- handje 1 el verse koriander
- 1 el fijngehakte groene (jalapeño)peper
- 1 tl gemalen komijn
- snufje zout
Bereiden
Doe de tomaten, ui, knoflook en peper in de mengbeker en hak in 5 sec/snelheid 5 fijn. Voeg de gezeefde tomaten, kruiden en limoensap toe en meng 10 sec/snelheid 2.