• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

De basis voor rode pesto zijn zongedroogde tomaatjes. Deze vervangen de basilicum, de basis voor de groene pesto variant. De overige ingrediënten zijn hetzelfde. Rode pesto lijkt qua uiterlijk op tapenade. Dit komt door de tomaten, deze maakt de structuur van deze pesto wat dikker. De basis van rode tapenade zijn olijven en ansjovis, heel wat anders dus. Rode pesto is een lekkere basis voor een pastasaus maar doet het ook goed als dip op een borrelplankje zetten.  

Ingrediënten

  • 40 g pecorinokaas in stukjes van ca. 4 cm
  • 40 g parmezaanse kaas in stukjes van ca. 4 cm
  • 20 g verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g gedroogde tomaten in olie
  • 100 g extra vierge olijfolie
  • ½ tl zout

Bereiding

  1. Doe de parmezaanse kaas en pecorinokaas in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 10
  2. AVoeg de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaten en de 100 gram olijfolie toe en ½ tl zout zout toe en mix 20 sec/snelheid 5.
  3. De pesto is nu klaar om te gebruiken. De pesto is gekoeld in een luchtdichte pot maximaal 10 dagen houdbaar als er een laagje olie op ligt. Zorg ervoor dat de pot en deksel schoon zijn voordat je de pesto erin overdoet. Je kan de pesto ook invriezen in kleinere porties, gebruik de pesto dan wel binnen een maand.