• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Een lekkere tapenade om te dippen of op lekker vers stokbrood en nog eens supermakkelijk te maken met de Thermomix. Deze tapenade is op basis van gedroogde tomaten en zwarte olijven. 

Ingrediënten

  • 3 takjes basilicum
  • 15 g sjalot ui
  • 10 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 150 g gedroogde tomaten in olie
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel, om het zoute van de olijven te neutraliseren)

Bereiding

  1. Doe de basilicum, het sjalotje, de pijnboompitten en de knoflook in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 7. Schraap het mengsel langs de zijkanten van de mengbeker met de spatel naar beneden.
  2. Voeg de tomaten en zwarte olijven (en eventueel een eetlepel citroensap) toe en mix 2 sec/snelheid 7.
  3. Schraap weer naar beneden en mix nog eens 5 sec/snelheid 2. Doe over in een schaaltje en laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Laat de tapenade voor gebruik op kamertemperatuur komen, dan is hij het lekkerst.
  4. De tapenade is in een afgesloten potje in de koelkast twee weken houdbaar.