• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 400 gr basmatirijst
  • minimaal 400 gr nasigroenten
  • 1 teentje knoflook
  • pakje kokosmelk
  • 500 gr water
  • ketjap manis
  • nasikruiden, zelf mengen, op basis van 400 gr rijst bijvoorbeeld:
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl citroengras
  • handje cashew noten, optioneel
  • 150 gr magere spekreepjes en/of hamblokjes
  • bakpapier
  • 4 of 5 eieren
  • komkommer, tomaat om te garneren

Bereiding

  1. Weeg 400 gr rijst af in het rijstmandje en was de rijst. Doe het pakje kokosmelk en 500 gram water in de mengbeker. Zet het mandje met rijst in de mengbeker en doe de deksel op de Thermomix
  2. Verdeel de nasigroenten in de varomaschaal. Doe er eventueel wat cashewnoten doorheen en meng er ook het spek (en/of de hamblokjes) doorheen. Zorg dat er wat gaten overblijven in de varomaschaal om de stoom door te laten. Doe een beetje ketjap over de groenten en eventueel al wat nasikruiden om de groenten smaak te geven.
  3. De volgende stap is het (zonder vet) bereiden van de omelet. Wil je de omelet in een gewone pan bakken dan kan dat natuurlijk ook, sla dan stap 4 over.
  4. Plaats de varomatray op de varomaschaal met de groeten. Leg bakpapier in de varomatray (maak een beetje nat, dan gaat het makkelijker). Knip het papier in model als het te groot is. Er moet wel een opstaande rand bakpapier overblijven want anders loopt het eimengsel eruit. Kluts de eieren en giet het mengsel op het bakpapier.
  5. Sluit de varoma af met de deksel en plaats hem bovenop de mengbeker. Stoom alles gaar in 20 min/varoma/snelheid 4.
  6. Als de tijd voorbij is haal je de deksel van de varoma af en leg je deze omgekeerd op het aanrecht. Plaats hier vervolgens de varomaschaal op, op deze manier blijft het aanrecht schoon.
  7. Haal het mandje met behulp van de spatula uit de mengbeker en meng de rijst door de groenen in de varomaschaal. Voeg de overgebleven nasikruiden alsnog toe en meng door de nasi heen. 
  8. Haal de omelet van het bakpapier af, snijd deze klein en meng ook door de nasi. Serveer met komkommer, tomaat, atjar, kroepoek, sambal etc.