• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 250 g rode bieten, geschild
  • ½ ui, ca. 40 g
  • 100 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen knoflook 
  • 100-150 g havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn 
  • snufje chilipoeder
  • peper en zout om op smaak te brengen

Bereiding

  1. Doe de bieten samen met de ui, knoflook, kikkererwten, eieren, olijfolie en kruiden in de mengbeker. Hak dit mengsel gedurende 10 sec/snelheid 4. Schraap met de spatel langs de wand van de mengbeker naar beneden.
  2. Doe het mengsel over in een kom en voeg de linzen toe. Voeg daarna de havermout beetje bij beetje toe, net zolang tot je een vrij stevig mengsel hebt. Laat het even staan zodat de havermout het vocht kan absorberen.
  3. Maak het gewenste aantal hamburgers van het deeg en pak ze per stuk in folie. Leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast of vriezer zodat ze mooi stevig worden. De burgers daarna klaar om te bakken in een koekenpan. Bak de burgers op middelhoge stand in circa 20 minuten goudbruin.
  4. Bak ze in ca. 20 minuten rondom bruin. 
  5. Lekker met een frisse salade of maak er met een broodje een echte 'hamburger' van.