• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien, in helften
  • 20 g olijfolie
  • 50-70 g gele Thaise currypasta naar aak (of 3 theelepels currypoeder, bv. curry madras van Jonnie Boer)
  • 400 g kokosmelk
  • 100 g water
  • 40 g citroensap
  • 300 g bloemkool in roosjes
  • 200 g rode linzen
  • 200 g bladspinazie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • peterselie om te garneren

Bereiding

  1. Doe de uien in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5, schraap met de spatel naar beneden en voeg 20 g olijfolie toe.
  2. Laat het mengsel 2 min/varoma/snelheid 1 aanstoven zonder maatbeker.
  3. Voeg currypoeder, kokosmelk, water en citroensap toe en meng dit 20 sec/snelheid 4. Was daarna de bloemkool en linzen en voeg deze groenten toe aan de mengbeker.
  4. Leg de spinazie in de varomaschaal, zet de schaal op de mengbeker en laat het geheel 20 min/varoma/snelheid lepeltje stomen (pas de kooktijd aan indien de verpakking van de linzen een andere kooktijd aangeeft).
  5. Voeg de spinazie toe aan de mengbeker, roer het met de spatel voorzichtig door de currysaus heen en breng de curry op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie en serveer met naanbrood.

fwl