• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 g Parmezaanse kaas, in stukjes 
  • 30 g roomboter, geen margarine, in stukjes
  • 300 g kipfilet in blokjes van ca. 2 cm gesneden
  • 400 g champignons, in vieren gesneden 
  • 1 snufje zout, naar smaak
  • 3 snufjes peper, naar smaak
  • 50 g slagroom 35% vet (of kookroom als je voor minder vet gaat)
  • 70 g sjalotten
  • 50 g olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 100 g droge witte wijn
  • 650 g water
  • 1 groentebouillonblokje of een volle lepel zelfgemaakte groentebouillon pasta
  • peterselie om te garneren

Bereiding

  1. Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en maal 7 sec/snelheid 10. Doe de geraspte kaas over in een schaaltje en zet apart.
  2. Doe de boter, champignons, snufje zout en peper in de mengbeker en kook 10 min/120°C/linksom/snelheid lepeltje.
  3. Voeg daarna de 50 g slagroom toe en meng 10 sec/linksom/snelheid 2. Doe dit mengsel ook in een schaal en zet apart. Maak de mengkom schoon en droog. 
  4. Doe de sjalotten in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5. Schraap het mengsel langs de wanden van de mengkom naar beneden met de spatel.
  5. Voeg 30 g olijfolie toe en kook 3 min/120°C/snelheid 1 zonder de maatbeker.
  6. Vervolgens voeg je 300 g risottorijst toe aan de mengbeker en kook 3 min/120°C/linksom/snelheid 1, zonder maatbeker.
  7. Voeg 100 g witte wijn toe en kook nog eens 1 min/100°C/linksom/snelheid 1, zonder maatbeker.
  8. Voeg 650 g water, het bouillonblokje en een snufje peper toe, schraap indien nodig over de bodem van de mengkom met de spatel om de rijst van de bodem te verwijderen. Kook 14-16 min/100°C/linksom/snelheid 1 en zet het kookmandje of de spatreksel op de mengbeker om spatten te voorkomen.
  9. Laat aan het einde van de kooktijd de risotto even een paar minuten rusten.
  10. Bak in de tussentijd in wat olijfolie de blokjes kipfilet in een pan gaar en voeg de risotto met champignons daar aan de kopblokjes toe. Meng het geheel voorzichtig en garneer met peterselie.
  11. Tip: is de risotto nog te nat maar wel al gaar? Doe er dan wat Parmezaanse kaas door, dit neemt het teveel aan vocht op.