• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor de garam masala kruidenmix, als je deze zelf maakt:

  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad of 1 el karwijzaad
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl kruidnagels
  • 1 el gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Maar als je lui bent kan je natuurlijk ook een kant en klare garam masala kruiden kopen, die van Jonnie Boer (Euroma) is lekker maar wel vrij grof vind ik. Daarom heb ik de inhoud van het blikje in de Thermomix 30 sec op stand 10 fijn gemalen.

Nodig voor de kip garam masala:

  • 2 uien, ca. 100 g ui, in helften
  • 15 g olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 80 g creme fraiche (zure room kan natuurlijk ook als je voor een lager vetgehalte gaat)
  • 50 g boter of ghee
  • ¼ tl zout, naar smaak
  • 500 g kipfilet, in stukjes van 2-3 cm gesneden
  • 200 g doperwtjes uit de diepvries

Bereidingswijze

De garam masala kruidenmix maak je zo:

  1. Doe de zwarte peperkorrels, korianderzaad, komijnzaad, gemalen nootmuskaat, kruidnagels, kardemom, kaneel en laurierblaadje in de mengbeker en maal 30 sec/snelheid 10. Doe de inhoud over in een luchtdichte pot en bewaar wat over is voor later. Voor dit gerecht heb je 2 el nodig, uiteraard naar smaak.

De kip garam masala maak je op de volgende manier:

  1. Doe de ui in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en schraap de ui langs de wand van de mengbeker naar beneden. Voeg 15 g olijfolie toe en sauteer de ui gedurende 3 min/120 °C/snelheid 1.
  2. Voeg de tomatenblokjes, zure room en boter (of ghee) toe aan de mengbeker. Plaats de spatdeksel of het kookmandje op de deksel van de mengbeker om spatten te voorkomen en stel in op 12 min/100°C/snelheid 2.
  3. Voeg zout en 2 el garam masala kruidenmix toe aan de mengbeker. Plaats de spatdeksel of het kookmandje op de deksel van de mengbeker deksel en kook 3 min/Varoma/snelheid 1.
  4. Voeg de stukjes kipfilets toe aan de mengbeker, zet de maatbeker erop en kook 5 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.
  5. Voeg als laatste de doperwtjes toe en kook 2 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje. Kruid bij naar smaak en serveer met rijst.