• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 2 cm gember
  • 1 ei
  • 2 theelepels sojasaus 
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker 
  • 1 theelepel maizena
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g rundvlees (biefstuk) in reepjes gesneden
  • 200 g ui, gehalveerd
  • 40 g arachideolie (aardnotenolie) of zonnebloemolie
  • 1 theelepel hoisin sauce 
  • 1 theelepel sambal geleek
  • 1 theelepel Chinese 5 spice (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel rijstwijn azijn
  • 1 theelepel sesamolie 
  • 2 theelepels sesamzaad 
  • 300 g brocolli
  • rijst 

Bereiding

  1. Voor de marinade: doe 2 cm gember, 1 ei, 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels maizena en 2 teentjes knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 8. Doe de marinade over in een schaal en laat de rundvleesreepjes tenminste een uur marineren, liever langer (3 uur is ideaal).
  2. Doe 2 uien in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 en schraap langs de wand naar beneden
  3. Voeg 20 g arachideolie toe en sauteer 5 min/100 graden/snelheid 1
  4. Voeg de rundvleesreepjes plus marinade aan de mengbeker toe evenals 1 tl hoisin sauce, 1 tl Chinese 5 spice, 1 l rijstwijnazijn, 1 tl sambal oelek, 1 tl sesamolie. Kook dit 5 min/100 graden/linksom/lepeltje.
  5. Breng de Mongolian beef indien gewenst op smaak met zout en peper en kook nog eens 5 min/100 graden/linksom/lepeltje
  6. Kook ondertussen de rijst en de broccoli (beetgaar)
  7. Doe het rundvlees over in een serveerschaal en meng de broccoli er met behulp van de spatel doorheen.
  8. Garneer de Mongolian beef met sesamzaad en serveer met rijst.