- Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
- Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
- Demonstratie in onze kookstudio boeken?
- Neem dan contact met ons op!
- App of bel voor een afspraak 06-83527140
Ingrediënten
- 2 cm gember
- 1 ei
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel maizena
- 2 teentjes knoflook
- 500 g rundvlees (biefstuk) in reepjes gesneden
- 200 g ui, gehalveerd
- 40 g arachideolie (aardnotenolie) of zonnebloemolie
- 1 theelepel hoisin sauce
- 1 theelepel sambal geleek
- 1 theelepel Chinese 5 spice (Jonnie Boer)
- 1 theelepel rijstwijn azijn
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels sesamzaad
- 300 g brocolli
- rijst
Bereiding
- Voor de marinade: doe 2 cm gember, 1 ei, 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels maizena en 2 teentjes knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 8. Doe de marinade over in een schaal en laat de rundvleesreepjes tenminste een uur marineren, liever langer (3 uur is ideaal).
- Doe 2 uien in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 en schraap langs de wand naar beneden
- Voeg 20 g arachideolie toe en sauteer 5 min/100 graden/snelheid 1
- Voeg de rundvleesreepjes plus marinade aan de mengbeker toe evenals 1 tl hoisin sauce, 1 tl Chinese 5 spice, 1 l rijstwijnazijn, 1 tl sambal oelek, 1 tl sesamolie. Kook dit 5 min/100 graden/linksom/lepeltje.
- Breng de Mongolian beef indien gewenst op smaak met zout en peper en kook nog eens 5 min/100 graden/linksom/lepeltje
- Kook ondertussen de rijst en de broccoli (beetgaar)
- Doe het rundvlees over in een serveerschaal en meng de broccoli er met behulp van de spatel doorheen.
- Garneer de Mongolian beef met sesamzaad en serveer met rijst.