• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Een quiche is een hartige taart met een bodem van korstdeeg (bloem, water en boter). Dit recept is de (bijna) klassieke Franse quiche Lorraine, een quiche die bij de Fransen erg geliefd is. Als je het deeg en de vulling met de Thermomix maakt scheelt de voorbereiding je veel tijd. Het deeg voor de bodem heb je in 30 seconden, de vulling maken kost je een minuut. De écht klassieke quiche Lorraine is zonder kaas. Deze kan je weglaten...maar met kaas smaakt hij toch echt wel lekkerder!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg

  • 75 g boter, in stukken
  • 150 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 50 g water

Voor de vulling

  • 150 g baconblokjes
  • 4 eieren
  • 50 g melk
  • 100 g crème fraîche 
  • 100 gram geraspte Gruyère kaas (heel stuk kan ook)
  • 2 snuifjes gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de quichevorm (Ø 26 cm) in en zet opzij.
  2. Doe bloem, boter, zout en water in de mengbeker en mix 20 sec/snelheid 4. Neem het deeg uit de mengbeker en maak er een bal van.
  3. Rol het deeg uit met een deegroller op een licht bestoven aanrechtblad. Doe het deeg in de quichevorm, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik met een vork gaatjes in het deeg om luchtbellen te voorkomen. Zet de vorm opzij.

De vulling maak je zo:

  1. Doe de baconblokjes in de mengbeker en sauteer 3 min/120°C/snelheid lepeltje. Giet de bacon af door het kookmandje en verwijder het vet. Zet de bacon opzij.
  2. Heb je geen geraspte Gruyère kaas gekocht, doe dan de Gruyère kaas in stukken in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 7 en zet de kaas opzij.
  3. Doe de 4 eieren, 50 g melk, 100 g crème fraîche, 50 g Gruyère en zwarte peper in de mengbeker en mix 30 sec/snelheid 4.
  4. Verdeel de apart gehouden gesauteerde baconblokjes over het deeg en bedek daarna met het eimengsel. Strooi er daarna nog 50 g geraspte gruyèrekaas overheen.
  5. Zet  het gerecht in de oven en bak gedurende 25 minuten op 180°C. Check of de quiche goudbruin van kleur is, is dit niet het geval geef hem dan nog 5 minuten extra baktijd.
  6. Je kan de quiche zowel warm als koud eten. Lekker met een frisse groene salade met tomaat.
  7. Blijft er wat quiche over dan kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren en invriezen kan natuurlijk ook. Dan blijft hij wel 3 maanden goed. Wil je hem dan alsnog warm eten dan warm je hem in 15-20 minuten op (180 graden).