• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Risotto is een product wat afkomstig is uit het noorden van Italië. De omstandigheden langs de oevers van de rivier de Po zijn perfecte om deze rijst te verbouwen. In de Thermomix is risotto makkelijk klaar te maken, al het roeren wordt voor je gedaan! Ingrediënten die je altijd aantreft in risotto is zoute bouillon en witte wijn. Als de risotto gaar is wordt er altijd nog een beetje boter aan toegevoegd, dat zorgt voor een zachte, romige smaak. Dit alles-in-één gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd, het staat binnen 30 minuten op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote ui (ca. 60 g)
  • 1 theelepel oregano
  • 300-400 g prei, in stukken
  • optioneel: 150 g champignons, in vieren gesneden
  • 20 g olijfolie
  • 300 g risotto rijst
  • 175 g droge witte wijn
  • 150 g baconreepjes
  • 550 g water
  • crème fraiche
  • 1 bouillonblokje (groente, kip of rund naar keuze)
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. Doe 60 gram ui en 1 teentje knoflook in de Thermomix en meng 5 sec/snelheid 5
  2. Voeg 20 gram olijfolie toe en de gewassen en in stukjes gesneden prei en oregano toe. Kook dit gedurende 4 min/120 graden/snelheid 1 met maatbeker op de deksel
  3. Voeg 300 gram risottorijst en 75 gram witte wijn toe en laat 3 minuten /120 graden/snelheid 1 garen zonder maatbeker op de deksel
  4. Voeg 100 gram witte wijn, 550 gram water, een bouillonblokje en gemalen zwarte peper toe
  5. Kook het geheel 8 min/100 graden/snelheid 1 met spatdeksel om spetteren te voorkomen
  6. Voeg 150 gram baconreepjes toe (plus, optioneel, 150 gram in vieren gesneden champignons) en kook 10 min/100 graden/snelheid 1 (tip: check de kooktijd van de risotto op de verpakking, dit kan per merk verschillen)
  7. Doe risotto over in serveerschaal, doe er wat klontjes boter en wat Parmezaanse kaas doorheen en laat 2 minuten staan voordat je de risotto serveert, dan wordt hij net wat romiger. 

  8. Garneer met crème fraîche, Parmezaanse kaas en extra zwarte peper. Lekker met een frisse salade!