• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Dahl is een bekend gerecht uit de Indiase keuken met als basis rode linzen, kokosmelk en tomatenblokjes. Aan deze basis wordt flink wat kruiden toegevoegd. Een lekker, makkelijk en snel te bereiden recept dat zowel lekker is met (basmati) rijst als met naambrood.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 middelgrote gele uien, ca 180 g, in helften
  • 20 g olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel gemalen chilivlokken, naar smaak
  • ½ theelepel garam masala kruiden, naar smaak
  • 1 theelepel kurkurma
  • 5 middelgrote wortels, ca 180 g, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 bouillonblokje
  • 400 g kokosmelk
  • 240 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • verse koriander
  • sap van een limoen

Bereiding

  1. Doe de knoflook, gember en ui in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 7 met maatbeker. Schraap met spatel naar beneden.
  2. Voeg 20 g olijfolie, komijn, koriander, chilivlokken, garam massala en kurkuma toe en kook 5 min/100 graden/snelheid 1 zonder maatbeker.  
  3. Voeg de wortel en paprika toe en hak 5 sec/snelheid 5 met maatbeker en schraap naar beneden.
  4. Voeg kokosmelk, rode linzen, een bouillonblokje en de tomatenblokjes toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking van de linzen 10-20 min/100 graden/snelheid 1. Gebruik spatdeksel of mandje om spatten te voorkomen.
  5. Breng op smaak met zout, peper en limoensap en garneer met verse koriander.