• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • olijfolie (om in te vetten)
  • 800 g kippedijfilet, in stukjes van ca. 3 cm
  • 250 g basmatirijst
  • 1000 g water
  • ½ theelepel zout
  • 400 g sugar snaps
  • 1 ei 
  • 3 eetlepels maizena
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepels gemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g rijstwijnazijn
  • 30 g honing
  • 30 g chilisaus (hot) of ½ theelepel chilivlokken, naar smaak
  • 60 g tomatenpuree
  • 60 g sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen voor de garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat van 30 x 40 cm met aluminiumfolie, bestrijk met olijfolie en zet apart.
  2. Plaats een schaal op de deksel van de mengbeker en weeg de kip erin af en zet opzij.
  3. Plaats het kookmandje op de deksel van de mengbeker en weeg de rijst hierin af. Spoel daarna de rijst af totdat het water helder is. Doe water en ½ theelepel zout in de mengbeker en plaats het kookmandje met rijst in de mengbeker.
  4. Plaats de varomatray op de mengbeker en doe de sugarsnaps hierin . Doe dan de deksel erop en stoom de rijst en sugarsnaps in 18 min/varoma/snelheid 4 gaar.
  5. Doe een ei in een schaaltje en kluts dit. Voeg maizena, paprikapoeder, peper, 1 theelepel zout en de kip toe en roer zodat het eimengsel een laagje om de kip gaat vormen.
  6. Leg de kip in een enkele laag op de voorbereide bakplaat en bak gedurende 10-12 minuten. Draai de kip halverwege één keer zodat de kip rondom gaar is.
  7. Doe de groenten over in een serveerschaal. Verwijder het kookmandje met behulp van de spatel, doe de rijst de serveerschaal met groenten en dek af om warm te houden. Spoel de mengbeker om.
  8. Doe de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 7. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel.
  9. Voeg azijn, honing, chilisaus (chilivlokken), tomatenpuree, suiker, sojasaus en sesamzaadjes toe en kook 6 min/120 graden/snelheid 2. Zet het kookmandje of de spatdeksel op de mengbeker totdat de saus iets dikker is geworden.
  10. Meng de kip door de saus. Verdeel rijst, groenten en sticky chicken over borden en garneer met lente-uitjes.