- Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
- Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
- Demonstratie in onze kookstudio boeken?
- Neem dan contact met ons op!
- App of bel voor een afspraak 06-83527140
Ingrediënten voor 4 personen
- 40 g olijfolie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 400 g varkensschnitzel, in reepjes
- 250 g champignons, in vieren of plakjes
- 120 g droge witte wijn
- ½ kippenbouillon blokje
- 180 g slagroom of kookroom
- peper naar smaak
- 2 theelepels mosterd
- 10 g maizena (dat is ongeveer een volle eetlepel)
- peterselie om te garneren
Bereiding ca. 30 minuten
- Snijd de schnitzels in reepjes van ca. 3x1 cm.
- Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5. Voeg 40 g olijfolie toe en sauteer 2 min/120°C/snelheid 1.
- Voeg de in reepjes gesneden schnitzel toe en kook 10 min/100°C/snelheid lepeltje.
- Maak in de tussentijd de rijst, pasta, aardappelpuree en/of groente klaar die je bij het gerecht wil serveren.
- Voeg de champignons, witte wijn, slagroom of kookroom, half bouillonblokje, peper en mosterd toe en kook de saus gedurende 4 min/100°C/linksom/snelheid 1.
- Roer 10 g maizena in een bakje met een beetje water tot een glad papje en voeg dit toe aan de mengbeker.
- Laat nog eens 3 min/100°C/linksom/lepeltje zonder maatbeker koken zodat de saus wat dikker wordt.
- Breng op indien gewenst nog wat op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Dit gerecht kan je eigenlijk met alles serveren; rijst, pasta, aardappelpuree, groente en/of salade.