• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 g olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g varkensschnitzel, in reepjes 
  • 250 g champignons, in vieren of plakjes
  • 120 g droge witte wijn 
  • ½ kippenbouillon blokje
  • 180 g slagroom of kookroom
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels mosterd
  • 10 g maizena (dat is ongeveer een volle eetlepel)
  • peterselie om te garneren

Bereiding ca. 30 minuten

  1. Snijd de schnitzels in reepjes van ca. 3x1 cm.
  2. Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5. Voeg 40 g olijfolie toe en sauteer 2 min/120°C/snelheid 1
  3. Voeg de in reepjes gesneden schnitzel toe en kook 10 min/100°C/snelheid lepeltje.
  4. Maak in de tussentijd de rijst, pasta, aardappelpuree en/of groente klaar die je bij het gerecht wil serveren.
  5. Voeg de champignons, witte wijn, slagroom of kookroom, half bouillonblokje, peper en mosterd toe en kook de saus gedurende 4 min/100°C/linksom/snelheid 1.
  6. Roer 10 g maizena in een bakje met een beetje water tot een glad papje en voeg dit toe aan de mengbeker.
  7. Laat nog eens 3 min/100°C/linksom/lepeltje zonder maatbeker koken zodat de saus wat dikker wordt.
  8. Breng op indien gewenst nog wat op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Dit gerecht kan je eigenlijk met alles serveren;  rijst, pasta, aardappelpuree, groente en/of salade.