• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 60 g kokosolie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 75 g ongezoete amandelmelk
  • 100 g honing
  • 2 bananen, in stukjes gesneden (ca. 300 g)
  • 1 kleine appel (ca. 100 g)
  • 2 eieren
  • 120 g bloem 
  • 90 g volkoren meel
  • 150 g havermout
  • 1 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 2 eetlepels gemengde (fijngehakte) noten of zaden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Plaats muffinpapiertjes in een muffinvorm voor 12 muffins.
  3. Doe de kokosolie in de mengbeker en smelt 2 min/50 graden/snelheid 0,5. Voeg yoghurt, amandelmelk, honing en banaan toe en mix 20 sec/snelheid 4.
  4. Voeg bloem, tarwebloem, haver, chiazaad, lijnzaad, bakpoeder, bakpoeder en zout toe en mix 20 sec/snelheid 4.
  5. Giet het beslag gelijkmatig in de muffinvorm.
  6. Garneer met gemengde noten en/of gemengde zaden en bak 20-25 minuten (180 graden), check met een sateprikker of deze er schoon uit komt indien je hem in het midden van een muffin steekt.  
  7. Laat de muffins nog 10 minuten in de vorm zitten voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te laten koelen. Serveer onmiddellijk of bewaar in een luchtdichte verpakking en bewaar in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook zodat je ze op een later moment kunt eten.