• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 30 g gedroogde abrikozen
  • 30 g gedroogde vijgen, gehalveerd
  • 30 g ontpitte dadels
  • 40 g walnoten
  • 40 g cashewnoten
  • 40 g macadamia noten
  • 250 g amandelen
  • 3 eieren
  • 60 g honing of maple syrup
  • 1 tl appelciderazijn
  • 70 g kokosrasp
  • 40 g cranberries
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g sesamzaadjes
  • 40 g pompoenpitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160°C. Bedek een bakplaat van ca. 18 x 30 cm met bakpapier.
  2. Doe de abrikozen, vijgen, dadels, walnoten, cashewnoten en macadamia noten in de mengbeker en hak turbo/1 sec/doe dit 3x. Doe het daarna over in een schaaltje en zet opzij. 
  3. Doe de amandelen in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 9.
  4. Voeg de eieren, honing (maple syrup), appelciderazijn toe en mix 4 sec/speed 4. Schraap de wanden van de mengbeker naar beneden schoon met de spatel. 
  5. Voeg alle overige ingredient toe samen met de apart gezette gedroogde fruit/notenmix en meng 20 sec/linksom/snelheid 3.  Roer indien nodig nog even met de spatel zodat alles goed gemengd is. .
  6. Verspreid het mengsel over de met bakpapier bekleedde bakplaat en maak er met natte handen een platte, vlakke plak van. Bak dit voor ca. 25 - 30 minuten op 160°C totdat de repen een bruin beginnen te kleuren. 
  7. Snijdt het geheel terwijl het nog warm is in 12 rechthoekige repen en laats ze daarna op een taartrooster afkoelen.
  8. Je kan deze repen een week bewaren in een afgesloten box.