• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Bolognaise saus klaarmaken in de Thermomix gaat makkelijk en snel, het bespaart je veel tijd met klein snijden van groenten. Je kan ook het gehakt toevoegen aan de Thermomix maar persoonlijk vind ik dit geen aanrader. Het gehakt geeft veel vocht af waardoor de saus te nat wordt en bovendien wordt het gehakt te fijn naar mijn smaak. Als er in een Thermomix recept gehakt zit dan bak ik de gehakt dus even apart in de pan en voeg deze toe aan de saus uit de Thermomix. Onderstaand recept is een lekkere  goedgevulde tomatensaus met gehakt, wortel, paprika, courgette en bleekselderij. Een saus met veel groente, een handige manier om kinderen wat meer groente te laten eten zonder dat ze het in de gaten hebben omdat de Thermomix de groenten vrij klein hakt.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gr olijfolie
  • 3 wortels, in stukken
  • 1 stengel selderij, in stukken
  • 1 courgette, in stukken
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel Provençaalse kruidenmix (of tijm, oregano, rozemarijn)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 g)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout naar smaak
  • verse basilicum om te garneren
  • Parmezaanse kaas om te garneren

Bereiding

  1. Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 enspatel alles naar beneden
  2. Voeg 30 gr olijfolie toe en sauteer 3 min/100 graden/snelheid 1
  3. Voeg de groenten toe en hak 5 sec/stand 5 met behulp van de spatel door de opening
  4. Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillonblokje en kruiden naar smaak toe en kook 20 min/100 graden/linksom/snelheid 1
  5. Plaats het stoommandje of het spatreksel op de mengbeker zodat de saus kan inkoken. Als de saus nog wat meer moet indikken verleng de tijd van stap 4 dan met 10-20 minuten. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, kruid het gehakt met zout en peper en en bak het rul in een pan
  7. Voeg de saus toe aan het gevulde gehakt in de pan of meng de saus met het gehakt in een serveerschaal. 
  8. Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.