• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Dit recept benadert het originele recept voor Italiaanse bolognesesaus ragù alla Bolognese, met spekjes dus. In het originele recept laten ze de saus 2½ uur stoven, in dit recept is de bereidingstijd een uur korter maar smaakt de saus evengoed erg lekker! Serveer met pasta naar keuze en garneer met Parmezaanse kaas, buon appetito!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 120 g spekblokjes 
  • 1 stengel bleekselderij, ca. 80 g, in stukken
  • 1 winterpeen, ca. 80-100 g, in stukken
  • 150-180 g ui in helften
  • 100 g olijfolie
  • 25 g boter
  • 400 g rundergehakt
  • 70 g droge witte of rode wijn
  • 400 g gezeefde tomaten (passata di pomedoro)
  • 1 laurierblad
  • 3 theelepels kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)
  • 70 g tomatenpuree

Bereiding

  1. Doe het spek (of rauwe ham) in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 8. Spatel naar beneden.
  2. Voeg bleekselderij, wortel, ui, olie en boter toe, hak 5 sec/snelheid 7. Schraap naar beneden met de spatel.
  3. Kook het geheel 10 min/120 graden/snelheid 1, zonder maatbeker
  4. Voeg het vlees toe, breng op smaak en kook 5 min/120 graden/linksom/snelheid lepeltje, zonder maatbeker. Roer af en toe om.
  5. Voeg de wijn toe en laat gedurende 5 min/varoma/linksom/snelheid/snelheid lepeltje zonder maatbeker verdampen.
  6. Voeg de gezeefde tomaten, laurier, kruiden en tomatenpuree toe 
  7. Kook met het mandje of spatdeksel in plaats van de maatbeker 25 min/100 graden/snelheid lepeltje, af en toe roeren.
  8. Als de saus te dik is laat deze dan nog een tijdje extra indikken met spatdeksel, 10-20 min/100 graden/snelheid lepeltje, af en toe roeren.