• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Hou je van ovenschotels en van pasta? Dan is dit een lekker recept voor je, een pasta-ovenschotel met tonijn.  Je kan de schotel van tevoren maken zodat je hem 's avonds alleen nog maar 30 minuten in de oven hoeft te zetten. 

Ingrediënten

  • 400 g pasta, bij voorkeur fusilli 
  • 2  blikjes tonijn (van 145 g) op water, uitgelekt 
  • 1 bosje basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 125 g mozarella
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui, in kwarten
  • 20 g olijfolie
  • 1 courgette, ca 350 g courgette, in hapklare stukjes
  • 250 g cherry tomaatjes of tomaatjes
  • 800 g tomatenblokjes (die van Mutti is lekker)
  • 200 g melk
  • 1 tl zout
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm alvast de oven op 200 graden. Doe de droge fusilli in een ovenschaal van ca. 25x30 cm en verdeel de tonijn in stukjes over de pasta. 
  2. Doe de basilicumblaadjes in de mengbeker en hak ze 3 sec/snelheid 8. Doe over in een schaaltje en zet opzij. Spoel de mengbeker niet om, de restjes basilicum schraap je er met stap 3 tegelijk uit
  3. Doe de mozzarella in helften in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 4. Schraap de mozzarella met de restjes basilicum naar beneden, doe over in een bakje en zet opzij.
  4. Doe de ui en de knoflook in de mengbeker, hak 3 sec/snelheid 5 en spatel het geheel met behulp van de spatel langs de wanden van de beker naar beneden. 
  5. Voeg 20 g olijfolie toe en verwarm 3 min/120 graden/snelheid 1. Snij ondertussen de courgette in hapklare stukjes.
  6. Voeg de courgette toe en verwarm nog eens 3 min/120 graden/linksom/snelheid 1.
  7. Voeg de tomaten passata, gehalveerde cherrytomaatjes, 200 g melk, Italiaanse kruiden, gehakte basilicum (hou een beetje apart voor stap 8), zout en peper toe en kook dit mengsel 10 min/100 graden/linksom/snelheid 2.
  8. Giet de saus over de pasta en tonijn in de ovenschaal en meng alles door elkaar. Bestrooi dit met de apart gehouden mozzarella en nog wat basilicum en bak de schotel in ca. 30 minuten gaar in de oven.