• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Een snelle en gezonde pasta met een saus van romige avocado en cherrytomaatjes. Omdat de avocado van zichzelf romig is heeft de pasta verder geen room nodig. De limoen maakt deze pasta lekker fris. Dit is een vegetarisch recept maar je zou natuurlijk ook kip of spekjes kunnen toevoegen. Sla stap 1 en 2 van de bereiding over als je de pasta in een pan klaarmaakt, dan heb je de mengbeker vrij voor het maken van de avocadosaus terwijl de pasta kookt.

Ingrediënten

  • 1200 g water
  • 1 theelepel zout 
  • 350 g volkoren spaghetti
  • 20 g verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's, (ca. 320 g) in stukjes gesneden
  • sap van 1 limoen, (ca. 30 g)
  • 30 g olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1 blikje mais van 150 gram, uitgelekt
  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 150 g cherry tomaatjes, in kwarten 

Bereiding

  1. Doe het water en een halve theelepel zout in de mengbeker en verwarm 10 min/100°C/snelheid 1.
  2. Voeg de spaghetti toe door de opening van de deksel en kook de aangeven tijd op de verpakking/100°C/linksom/snelheid 1. Giet de pasta af door de varomaschaal en doe over in een serveerschaal, dek af om de pasta warm te houden.
  3. (Indien gewenst: doe 20 g. olijfolie en 100 g. spekblokjes in de mengbeker en sauteer 3 min/120°C/snelheid 1. Doe over in een schaaltje en zet apart).
  4. Doe 20 g. basilicum en 2 teentjes knoflook in de mengbeker en hak 2 sec/snelheid 7.
  5. Voeg de avocado, limoensap, olijfolie en een halve theelepel zout toe en meng 10 sec/snelheid 5.
  6. Voeg de mais (en eventueel de apart gehouden spekblokjes) toe en verwarm 3 min./90°C/linksom/snelheid lepeltje. Meng hierna de saus met de pasta, breng indien nodig op smaak met zout en peper. Garneer met de tomaatjes en Parmezaanse kaas.