• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

voor de pesto:

  • 30 g Parmezaanse kaas in stukken
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 knoflookteentje
  • sap van een halve citroen
  • 50 g basilicum
  • 50 g olijfolie
  • snufje zout

voor de tomatensaus:

  • 1 rode ui
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 knoflookteen
  • 20 g olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 g passata di pomodoro
  • 40 g tomatenpuree
  • 100-200 g water
  • handje basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • snufje suiker
  • 400 g pasta naar keuze

Bereiding: de pesto

  1. Doe de Parmezaanse kaas in stukken in de mengbeker en hak 15 sec/snelheid 10
  2. Voeg de pijnboompitten, knoflook, citroensap, basilicum, olijfolie en zout toe en mix 20 sec/snelheid 7
  3. Doe de pesto over in een schaaltje en zet opzij

Bereiding: de tomatensaus

  1. Doe de ui, chilivlokken en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5
  2. Schraap met de spatel naar beneden en voeg de olijfolie toe, verwarm 3 min/120 graden/snelheid 1
  3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpassata, tomatenpuree, 100 g water, basilicum, oregano en suiker toe en kook 20 min/100 graden/snelheid 1. Check tijdens het koken de saus. Vind je de saus te dik, voeg nog wat extra water toe. Breng na afloop de saus op smaak met zout en peper. 
  4. Kook in de tijd dat de tomatensaus kookt de pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Mix de pesto en de tomatensaus, serveer met de pasta en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.