• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Spinazie en feta, een heerlijke combinatie!! Dat proef je in dit snel klaar te maken vegetarische pastagerecht. Een ideale maaltijd voor een makkelijke avond, het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gehalveerd
  • 20 g olijfolie
  • 100-200 gram feta, naar smaak
  • 600 - 759 g diepgevroren bladspinazie
  • 100 g kookroom, optioneel
  • 400 pasta naar keuze
  • snufje zout, peper om op smaak te brengen
  • 2 eetlepels pijnboompitten om te garneren

Bereiding

  1. Kook de pasta de aangegeven tijd op de verpakking.
  2. Doe de ui en de knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.
  3. Voeg 20 g olijfolie toe en sauteer 3 min/120 graden/snelheid 1.
  4. Voeg 600 - 750 g diepgevroren spinazie toe stel in op 8 min/varoma/snelheid 1.
  5. Voeg 100 g kookroom (optioneel) zout en peper toe en kook dit 3 min/100 graden/linksom/snelheid 1. 
  6. Verkruimel 100 - 200 g feta in de mengbeker afhankelijk van hoe sterk je de fetasmaak wilt. Je kan er ook voor kiezen om 100 g in de mengbeker te doen en de overige 100 gram verkruimeld als garnering te gebruiken. Kook het geheel nog eens 3 min/100 graden/linksom/snelheid 1. 
  7. Garneer met pijnboompitten.