• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 1 citroen, alleen de schil 
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 50 g witte wijn, naar smaak
  • 500 g water
  • 2 theelepels zelfgemaakt bouillonpasta 
  • 300 g pasta, penne
  • 425 g tonijn uit blik (op waterbasis)
  • 1 snufje zout, naar smaak
  • 1 snufje zwarte peper, naar smaak

Bereiding

  1. Doe de citroenschil en Parmezaanse kaas in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 9. Doe over in een schaaltje en zet opzij. Maak de mengbeker school en droog.
  2. Doe de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 7. Schraap naar beneden met spatula.
  3. Voeg de olijfolie toe en sauteer 2 min/120°C/snelheid 1.
  4. Voeg de tomaten, wijn, water and bouillon pasta toe en kook 10 min/100°C/snelheid 1.
  5. Voeg de pasta en tonijn toe en kook de aangegeven tijd op de verpakking, ca. 10-12 min/100°C/linksom/snelheid 1, totdat de pasta al dente is.
  6. Doe het geheel over in een serveerschaal, breng tip smaak en meng het voorzichtig door elkaar samen met het mengsel van Parmezaanse kaas en citroen.