• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g olijfolie
  • 2 venkelknollen (ca. 400 g) in reepjes van ca. 2 cm gesneden
  • 1-2 theelepel venkelzaad, naar smaak
  • 100 g ui, de ui(en) gehalveerd en in halve ringen gesneden
  • 10 g suiker
  • 400 kleine tomaatjes (cherrytomaatjes, tomaatjes)
  • 30 g tomatenpuree
  • 100 g water 
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ blokje groentebouillon of een halve eetlepel zelfgemaakte groentebouillon
  • 2 kneepjes crema di balsamico
  • 350 penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 1zakje mini mozzarella balletjes, uitlekgewicht ca. 150 g, in helften gesneden

Bereiding

  1. Verwijder de onderste schijf en de stelen van de venkel en snij de venkel in smalle reepjes. Het groen van de venkel kan je als garnering gebruiken.
  2. Doe de olijfolie, 250 g venkel, venkelzaad en ui in de mengbeker. Zet het kookmandje of de spatdeksel op de mengbeker en stel in op 5 min/120 graden/snelheid 1 
  3. Voeg de resterende 150 g venkel en 10 g suiker toe, zet het kookmandje of de spatdeksel weer op de mengbeker en stel nog eens in op 5 min/120 graden/snelheid 1
  4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, creme di balsamico, water, peper en bouillon toe en laat de saus 12 min/100 graden/linksom/snelheid 0,5 garen.
  5. Kook in de tussentijd de pasta en rooster de pijnboompitten (facultatief) in een pan zonder olie of boter.
  6. Giet de pasta af en voeg de pastasaus toe, breng indien nodig op smaak. Meng het geheel voorzichtig en voeg als laatste de mozzarella en (geroosterde) pijnboompitten toe. Garneer met het groen van de venkel.