• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Pasta diavola, oftewel pasta met pittige tomatensaus. Dit is een vegetarisch recept maar als je wilt kan je er natuurlijk ook gehakt aan toevoegen, dan wordt het pasta met een pittige bolognaisesaus. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stengels basilicum, alleen de blaadjes
  • 4 stengels peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 rode chilipeper, gedroogd (of een halve theelepel chilivlokken)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui, gehalveerd
  • 10 g olijfolie
  • 350 g water
  • 1 blik tomatenblokjes  (400 g)
  • 20 g tomatenpuree
  • snufje peper, naar smaak 
  • snufje zout, naar smaak
  • snufje suiker, naar smaak
  • 160 g volkoren spaghetti (met een kooktijd van 6-8 minuten)

Bereiding

  1. Doe de basilicum en peterselie in de mengbeker, en hak 3 sec/snelheid 8, zet apart
  2. Doe de chilipeper, knoflook en ui in de mengbeker hak 4 sec/snelheid 7 en schraap met de spatel naar beneden.
  3. Voeg olie toe en sauteer 3 min /120 graden/snelheid 1.
  4. Voeg water, tomaten, tomatenpuree, gehakte kruiden, peper, zout en suiker toe en kook het mengsel gedurende 8 minuten/100 graden/snelheid 1.
  5. Voeg de spaghetti door de opening van de deksel toe en laat zonder maatbeker 15 min/100 graden/ linksom /snelheid 1 koken totdat de pasta beetgaar is. Breng op smaak en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.