• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g ui
  • 20 g olijfolie
  • 400 g prei
  • 300 g risottorijst
  • 160 g witte wijn
  • 600 g water 
  • 1 bouillonblokje
  • 1/4 tl peper
  • 150 g spek of baconblokjes
  • optioneel: 250 g champignons
  • creme fraiche om te garneren
  • parmezaanse kaas om te garneren

Bereiding

  1. Doe 60 g ui in de mengbeker en meng 5 sec/snelheid 5 en spatel de ui naar beneden
  2. Voeg 20 g olijfolie en 400 g prei toe en kook 4 min/120 graden/linksom/snelheid 1 zonder maatbeker.
  3. Voeg 300 g risottorijst toe aan de mengbeker. Voeg 60 g witte wijn toe en laat 3 min/120 graden/linksom/snelheid 1 stoven zonder mengbeker
  4. Voeg 100 gr witte wijn, 600 g water, 1 bouillonblokje en 1/4 tl peper. Kook de rijst 8 min/100 graden/linksom/snelheid 1 met  het mandje of spatdeksel op de mengbeker om spatten te voorkomen.
  5. Let op de kooktijd van de risottorijst die op de verpakking staat vermeld en pas de kooktijd eventueel aan. In dit recept wordt uitgegaan van een risottorijst die 18 minuten moet koken. Indien anders op de verpakking staat, pas dan stap 7 aan.
  6. Voeg 100 g spekblokjes (en eventueel de champignons) toe en kook nog eens 10 min/100 graden/linksom/snelheid 1
  7. Doe de risotto over in een serveerschaal en serveer met creme fraiche en geraspte parmezaanse kaas.