• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Spaghetti carbonara, zoals de Italianen het maken dus zonder room. Een authentiek, lekker en makkelijk recept voor in de Thermomix. In dit recept wordt ook de pasta in de Thermomix gekookt maar je kan dit natuurlijk ook apart in een pan doen zodat je de mengbeker vrij hebt voor stap 3 en 6. 

Ingrediënten

  • 75 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 1 sjalot (30 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 - 200 g spekreepjes
  • 10 g olijfolie
  • 1200 g water
  • 400 g spaghetti
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Doe Parmezaanse kaas in de mengbeker en rasp 10 sec/snelheid 10. Doe de inhoud over in een schaaltje en zet opzij.
  2. Doe de sjalot en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
  3. Voeg spekblokjes en olijfolie toe en sauteer 5 min/120°C/snelheid 1. Doe over in een serveerschaal en houd dit warm.
  4. Doe water en ½ tl zout in de mengbeker en breng aan de kook 10 min/100°C/snelheid 1.
  5. Voeg spaghetti toe door de opening in het mengbeker deksel en kook zonder maatbeker gedurende tijd vermeld op de verpakking/100°C/linksom/snelheid 1 totdat de pasta al dente is. Giet de spaghetti af door de Varomaschaal en doe de spaghetti over in de serveerschaal met spekjes. Goed mengen en warm houden.
  6. Doe voordat de pasta kan afkoelen, eieren, eigeel, de apart gehouden geraspte kaas en wat zwarte peper in de mengbeker en meng dit 15 sec/snelheid 4. Voeg het eimengsel toe aan de serveerschaal met pasta en spekjes. Roer dit goed door en serveer met nog wat geraspte kaas en extra zwarte peper. Deze pasta is lekker met een frisse salade.