• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 500 g water
  • 1 bouillonblokje 
  • 1 ui, gehalveerd 
  • ½ bosje peterselie, alleen de blaadjes (ca. 10 g)
  • 400 g wortels, in stukken 
  • 400 g courgette, in stukken
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 2 snufjes paprikapoeder
  • 500 g yoghurt
  • ½ bosje bieslook, in stukjes (ca. 10 g)
  • 20 g citroensap

Bereiding

  1. Zet een schaal op de deksel van de mengbeker en weeg de 300 g couscous af. Zet de couscous apart. 
  2. Doe 500 g water en het bouillonblokje in de mengbeker en breng in 5 min/100°C/snelheid 1 aan de kook. Giet diana over de couscous heen, meng het geheel en laat 4 minuten wellen. 
  3. Doe de ui en de peterselie in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8 en spatel naar beneden.
  4. De wortels, courgette, zout, peper en paprikapoeder toevogen en hak met behulp van de spatel 7 sec/snelheid 4.5. Voeg het mengsel toe aan de couscous
  5. Doe de yoghurt, bieslook en citroensap in de mengbeker en mix 5 sec/snelheid 3. Voeg toe aan de couscoussalade en laat deze 15 minuten staan. Daarna kan je de salade op smaak brengen en serveren.