• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Een van de leukste ontdekkingen van de Thermomix is de mogelijkheid om kip in 4 seconden klein te malen. Pulled chicken, maar dan snel en zonder vieze vingers! Het is wel belangrijk dat je bij het klein maken de messen linksom laat draaien, doe je dit niet dan krijg je vleespuree en dat wil je natuurlijk niet. Je maakt er vervolgens bijvoorbeeld deze romige kipsalade met druiven mee! 

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, snij elke kipfilet in 6 stukken
  • 60 g mayonaise
  • 60 g griekse yoghurt of zure room (mayonaise kan ook als je niet voor de light versie gaat)
  • 1 theelepel honing
  • 1 tl zout, naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • handje druiven, gehalveerd
  • handje bieslook, klein gesneden
  • 10 g extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Vul de mengbeker voor de helft met water en leg de in stukken gesneden kip in de varomaschaal. Plaats de varomaschaal op de mengbeker. sluit af met deksel en kook 20 min/varoma/snelheid 3
  2. Giet het water uit de mengbeker en doe de gekookte stukken kip erin. Versnipper de kip gedurende 4 sec/linksom/snelheid 4.
  3. Voeg de mayonaise, yoghurt, olijfolie, honing, zout, bieslook, bleekselderij en druiven toe aan de kip in de mengbeker Mocht je voor een pure pulled chicken salad gaan dan kan je de druiven natuurlijk ook weglaten.
  4. Meng vervolgens 10 sec/linksom/snelheid 1 en de kipsalade is na het afkoelen in de koelkast klaar voor gebruik.