• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • ½ rode ui (ca. 100 g), in helften
  • 2 takjes peterselie, de blaadjes gebruiken 
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 100 g extra vierge olijfolie
  • 40 g citroensap (ca. 1 citroen)
  • 10 gram verse basilicum
  • 25 g amandelschaafsel
  • ¼ theelepel zout, naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g water
  • 500 g zoete aardappel, gepeld en in stukjes van 2 tot 3 cm gesneden
  • 1 tot 2 snufjes vers gemalen zwarte peper, naar smak
  • 1 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt, ca. 250 g na uitlekken)
  • 60 g rucola

Bereiding

  1. Doe ui en peterselie in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5. Doe over in een grote serveerschaal. Voeg azijn toe, roer om het geheel te mengen en zet apart. 
  2. Plaats een bakje op de deksel van de mengbeker, weeg de olie en het citroensap erin af en zet opzij. .
  3. Doe basilicum, amandelen, zout en knoflook in de mengbeker en mix 5 sec / snelheid 10. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel.
  4. Plaats de vlinder. Klop 2 min 30 sec / snelheid 4, giet langzaam het apart gezette olie/citroensapmengsel op de deksel van de mengbeker en laat het,via de maatbeker, in de mengbeker druppelen. Verwijder de vlinder. Doe de dressing in een serveerschaal samen met het ui/peterselie mengsel en zet apart.
  5. Giet water in de mengbeker. Plaats de varomaschaal op zijn plaats en weeg de zoete aardappel erin. Sluit af met de varomadeksel en kook 20 min / varoma / snelheid 2. Verwijder de varoma en voeg de zoete aardappel toe aan de serveerschaal met dressing en ui/peterseliemengsel. Voeg peper, komijn, kikkererwten en rucola toe en meng voorzichtig. Serveer warm.