- Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
- Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
- Demonstratie in onze kookstudio boeken?
- Neem dan contact met ons op!
- App of bel voor een afspraak 06-83527140
Ingrediënten
- ½ rode ui (ca. 100 g), in helften
- 2 takjes peterselie, de blaadjes gebruiken
- 2 theelepels appelciderazijn
- 100 g extra vierge olijfolie
- 40 g citroensap (ca. 1 citroen)
- 10 gram verse basilicum
- 25 g amandelschaafsel
- ¼ theelepel zout, naar smaak
- 1 teentje knoflook
- 500 g water
- 500 g zoete aardappel, gepeld en in stukjes van 2 tot 3 cm gesneden
- 1 tot 2 snufjes vers gemalen zwarte peper, naar smak
- 1 theelepel gemalen komijnpoeder
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt, ca. 250 g na uitlekken)
- 60 g rucola
Bereiding
- Doe ui en peterselie in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5. Doe over in een grote serveerschaal. Voeg azijn toe, roer om het geheel te mengen en zet apart.
- Plaats een bakje op de deksel van de mengbeker, weeg de olie en het citroensap erin af en zet opzij. .
- Doe basilicum, amandelen, zout en knoflook in de mengbeker en mix 5 sec / snelheid 10. Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel.
- Plaats de vlinder. Klop 2 min 30 sec / snelheid 4, giet langzaam het apart gezette olie/citroensapmengsel op de deksel van de mengbeker en laat het,via de maatbeker, in de mengbeker druppelen. Verwijder de vlinder. Doe de dressing in een serveerschaal samen met het ui/peterselie mengsel en zet apart.
- Giet water in de mengbeker. Plaats de varomaschaal op zijn plaats en weeg de zoete aardappel erin. Sluit af met de varomadeksel en kook 20 min / varoma / snelheid 2. Verwijder de varoma en voeg de zoete aardappel toe aan de serveerschaal met dressing en ui/peterseliemengsel. Voeg peper, komijn, kikkererwten en rucola toe en meng voorzichtig. Serveer warm.