• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

De courgette behoort tot de komkommerfamilie. Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans, het is een verkleinwoord van courge, wat pompoen betekent. In het Engels en Duits wordt de groente zucchini genoemd. De courgette heeft een zachte smaak en zit boordevol voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine C, vitamine B1 + B2 en calcium. Dat je er een lekkere soep van kan maken bewijst dit simpele maar wel heel lekkere recept. De kruidenkaas, bijvoorbeeld Boursin, geeft de soep een romige smaak terwijl je de courgette nog goed kan proeven.

Ingrediënten

  • 50 g uien, in helften gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g olijfolie
  • 700 g courgette, in schijven van ca. 2 cm
  • 500 g water
  • 1 groentenbouillonblokje (voor 0,5 l) of 1 volle theelepel zelfgemaakte bouillonpasta
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 10 g roomboter (optioneel)
  • 100 g kruidenroomkaas
  • verse bieslook om te garneren

Bereiding

  1. Doe uien en het teentje knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Schraap het mengsel aan de zijkant van de mengbeker met de spatel naar beneden.
  2. Voeg de olijfolie toe en sauteer zonder de maatbeker 3 min/120°C/snelheid 1.
  3. Voeg 700 g courgette, 500 g water, een groentebouillon blokje en wat peper toe en kook 15 min/100°C/snelheid 1.
  4. Voeg de kruidenroomkaas en eventueel de roomboter toe en meng 1 min/snelheid 4- 8, verhoog de snelheid geleidelijk. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper en serveer de soep direct. Garneer met wat verse bieslook.
  5. Blijft er wat soep over? Laat deze dan afkoelen en giet over in een kom. Afgedekt blijft de soep 3 dagen houdbaar in de koelkast. In de diepvries blijft de soep enkele maanden goed.