
Ze vormen een perfect trio, de zoete aardappel, wortel en gember. De zoete aardappel en wortel versterken elkaar en gember zorgt voor een lekker pittig accentje aan deze soep.
Ingrediënten
- 1 ui, in kwarten
- 500 gram zoete aardappelen
- 200 gram wortelen
- halve rode peper in stukjes
- 2 cm verse gember, ca 10 gram
- 20 g olijfolie
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
- 1 bouillonblokje
- 20 g lime juice
- 200 ml kokosmelk
- 500 gram water
- verse koriander en citroenschil voor de garnering
Bereiding
- Doe de ui, rode peper, gember in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5.
- Voeg olijfolie, korianderzaad, komijnzaad toe en sauteer 5 min/100°C/speed 1.
- Voeg zoete aardappelen, wortelen, kokosmelk, water en het bouillonblokje toe en kook 12 min/100°C/snelheid 1.
- Voeg limoensap toe en en mix 1 min/snelheid 5 en verhoog geleidelijk naar 9.
- Garneer de soep voor het opdienen eventueel met koriander