
Ingrediënten
- 250 g ui (ca. 2 middelgrote uien), in vieren
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl majoraan
- 2 tl paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepoeder
- 300 g rundersoepvlees, soepblokjes
- 700 g water
- 1½ tot 2 bouillonblokjes, naar smaak
- 250 g champignons, in vieren
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 250 g (ca. 3 stuks) vastkokende aardappel in dobbelsteentjes van ca. 2 cm
- 2 eetlepels, ca. 35 g tarwebloem
- 150 g rode wijn
Bereiding
- Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel naar beneden.
- Voeg de olijfolie, karwijzaad, paprikapoeder, majoraan en tomatenpuree toe en sauteer 3 min/120 graden/snelheid 1.
- Voeg het rundvlees toe en kook 5 minuten/varoma/snelheid 1.
- Voeg 700 g water, bouillonblokjes, champignons en laurierblaadjes toe en kook 70 min/100 graden/linksom/snelheid 1 met spatdeksel of kookmandje op de deksel.
- Schil intussen de aardappel, snijd in blokjes van ca. 2 cm en snijd de paprika in stukjes.
- Zet een schaaltje op de mengbeker en weeg 35 tarwebloem af en 150 g rode wijn. Meng dit met elkaar en voeg het mengsel toe aan de mengbeker.
- Voeg daarna de paprika en aardappel toe en kook nog eens 20 min/100 graden/linksom/snelheid 1, met spatdeksel.
- Verwijder de laurierblaadjes, breng eventueel op smaak met peper en serveer de soep met brood.