• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten 

 

  • 250 g ui (ca. 2 middelgrote uien), in vieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl majoraan
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepoeder
  • 300 g rundersoepvlees, soepblokjes
  • 700 g water
  • 1½ tot 2  bouillonblokjes, naar smaak
  • 250 g champignons, in vieren
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 250 g (ca. 3 stuks) vastkokende aardappel in dobbelsteentjes van ca. 2 cm
  • 2 eetlepels, ca. 35 g tarwebloem
  • 150 g rode wijn

Bereiding 

  1. Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel naar beneden.
  2. Voeg de olijfolie, karwijzaad, paprikapoeder, majoraan en tomatenpuree toe en sauteer 3 min/120 graden/snelheid 1. 
  3. Voeg het rundvlees toe en kook 5 minuten/varoma/snelheid 1.
  4. Voeg 700 g water, bouillonblokjes, champignons en laurierblaadjes toe en kook 70 min/100 graden/linksom/snelheid 1 met spatdeksel of kookmandje op de deksel.
  5. Schil intussen de aardappel, snijd in blokjes van ca. 2 cm en snijd de paprika in stukjes.
  6. Zet een schaaltje op de mengbeker en weeg 35 tarwebloem af en 150 g rode wijn. Meng dit met elkaar en voeg het mengsel toe aan de mengbeker.
  7. Voeg daarna de paprika en aardappel toe en kook nog eens 20 min/100 graden/linksom/snelheid 1, met spatdeksel.
  8. Verwijder de laurierblaadjes, breng eventueel op smaak met peper en serveer de soep met brood.