• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Bouillonpasta of Suppengewürz, zoals het in Duitsland wordt genoemd, is een ideale basis voor in de keuken. Je kunt de bouillonpasta gebruiken in plaats van bouillonblokjes in soepen, sauzen, stoofschotels, risotto etc. Net zoals bouillonblokjes is de pasta natuurlijk zout, maar behalve dat bestaat de pasta alleen maar uit groenten. Geen verdere toevoegingen zoals smaakversterkers, kleurstoffen en andere hulpstoffen zoals in de bouillonblokjes uit de supermarkt. Heerlijk puur en handig om in de koelkast te hebben staan.

Ingrediënten

  • 200 g bleekselderij, in stukken
  • 100 g knolselderij
  • 200 g wortelen, in stukken
  • 100 g uien, in helften
  • 100 g tomaten, in stukken
  • 100 g courgettes, in stukken
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g champignons
  • 30 g basilicum
  • 20 g bladpeterselie
  • 120 g grof zout
  • 30 g water
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Doe bleekselderij, knolselderij, wortelen, uien, tomaten, courgettes, teentje knoflook, champignons, basilicum en bladpeterselie  in de mengbeker en hak met behulp van de spatel 10 sec/snelheid 7. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
  2. Voeg grof zout, water en olijfolie toe. Plaats de spatdeksel of het kookmandje op de mengbeker deksel en kook 30 min/varoma/snelheid 2. Het mengsel wordt dik en redelijk droog.
  3. Verwijder het kookmandje, plaats de maatbeker op de deksel en mix 1 min/snelheid 4-7, verhoog hierbij de snelheid geleidelijk. Doe de inhoud over in een luchtdichte pot en laat deze afkoelen voor gebruik. In de koelkast is deze groentebouillonpasta enkele maanden houdbaar. 
  4. Tip voor gebruik: 1 opgehoopte theelepel bouillonpasta staat gelijk aan 1 groentebouillonblokje voor 0,5 liter water dus voor in soepen gebruik je 1 opgehoopte theelepel pasta op 500 g water.
  5. 1 opgehoopte tl bouillonpasta is ongeveer gelijk aan 1 groentebouillonblokje uit de winkel voor 0,5 l.
  6. Gebruik voor het bereiden van groentebouillon 1 opgehoopte tl per 500 g water.
  7. Het zout in dit recept wordt gebruikt als conserveermiddel. Deze bouillonpasta kan meerdere maanden worden bewaard in de koelkast.