• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 50 g uien, in helften gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 700 g tomaten, in helften gesneden
  • 70 g tomatenpuree 
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g water
  • 1 bouillonblokje of een volle eetlepel zelfgemaakte groentebouillonpasta
  • 100 g kookroom
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 1 takje verse peterselie, alleen de blaadjes

Bereiding

  1. Doe de knoflook en de uien in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5. Schraap de resten van de zijkant van de mengbeker met de spatel.
  2. Voeg olijfolie toe en sauteer 3 min/120°C/snelheid 1.
  3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en gedroogde oregano toe en hak 5 sec/snelheid 5.
  4. Voeg water en het bouillonblokje of bouillonpasta toe en kook 15 min/100°C/snelheid 2.
  5. Voeg vervolgens de kookroom, basilicum en peterselie toe en mix 1 min/snelheid 4 en verhoog geleidelijk naar snelheid 8.
  6. Indien nodig kan je de soep nog wat op smaak brengen met extra bouillonpasta en/of peper