• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
 • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
 • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
 • Neem dan contact met ons op!
 • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Gezonde leefstijl? De Thermomix helpt je !

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 12:12

Steeds meer mensen zijn bezig met een gezonde leefstijl. Meer bewegen, niet teveel alcohol, stoppen met roken en gezonder eten zijn allemaal onderdelen van deze gezonde leefstijl. Om goed voor jezelf te zorgen is goede voeding belangrijk. Heel in het kort houdt dat in het eten van volkorenproducten, peulvruchten, groenten, fruit, noten en vis.

Wat betreft drinken is het goed om te kiezen voor water, thee en koffie zonder suiker en eventueel melk. Neem liever geen frisdranken en vruchtensap die je bij de supermarkt haalt, deze bevatten veel toegevoegde suikers. Zelfgeperste groente- en fruitsappen zijn een gezond alternatief, evenals een zelfgemaakte smoothie. Ga voor puur, vers en zelfgemaakt eten, dan weet je wat je eet. Als je met verse producten kookt betekent dat ook dat je zelf bepaalt hoeveel vet, suiker en zout je toevoegt. De Thermomix kan je goed helpen bij het bereiden van een gezonde maaltijd.

 

Wat is gezond eten ?

  Is het vermijden van gluten en lactose beter voor je? Zijn kokosolie en ghee nou wel of niet gezond? Dit zijn nog maar een paar onderwerpen waarover de meningen sterk uiteen lopen. Sterker nog, wat precies gezonde voeding is lijkt ook niet helemaal duidelijk. Het Voedingscentrum hanteert de schrijf van vijf als maatstaf voor gezonde voeding. Aan de andere kant zijn er talloze websites en blogs waar je andere adviezen aantreft. Denk hierbij aan voedingsdeskundigen zoals bijvoorbeeld Ralph Moorman en Juglen Zwaan en orthomoleculair natuurgeneeskundigen zoals Rineke Dijkenga.

  Welke adviezen je ook volgt, een gezonde lifestyle moet je zelf in de hand nemen want jij bewandelt je eigen gezondheidspad. Dus neem je eigen verantwoordelijkheid, ga niet af op eenzijdige verhalen en gebruik vooral je eigen logische verstand. Eet op een manier waar je je goed bij voelt, anders hou je het waarschijnlijk niet vol. 

  Zoveel meningen, zoveel diëten

  Paleo-, keto-, mediterraans-, koolhydraatarm-, rauw voedsel-dieet, weight watchers, pioppi, montignac en ga zo maar door. Er zijn evenveel diëten op de wereld te vinden als meningen. Het volgen van een dieet past ook bij een gezonde leefstijl maar het is bekend dat het moeilijk is om vol te houden. Bedenk dan dat er ook de 80/20 regel is, een leefstijl die staat voor 80% verantwoord eten en drinken en voor 20% een beetje zondigen. Het idee achter deze leefstijl is dat gezond leven een goede balans is tussen goed en slecht is. Daardoor is deze leefstijl makkelijke vol te houden.

  De Thermomix helpt je !

  Handig: welk dieet je ook volgt, hoe jij invulling geeft aan een gezonde leefstijl, de Thermomix® kan je erbij helpen! Het bereiden van gezonde, natuurlijke voeding wordt daardoor niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Bovendien bespaart het je ook nog eens tijd, deze keukenmachine kookt voor jou! Laat je overtuigen in een demonstratie bij jou aan huis en ontdek zelf hoe eenvoudig gezond koken kan zijn.

  Van het maken van je eigen groentebouillon pasta en yoghurt tot het maken van heerlijke zelfgemaakte curry's en pastasauzen, de Thermomix helpt je om te koken zonder dat er pakjes of zakjes met toevoegingen, conserveermiddelen en kleurstoffen aan te pas komen. Laat je inspireren met Cookidoo, 's werelds grootste kookbibliotheek waarvan elk recept drievoudig is getest, zodat je zeker weet dat het niet kan mislukken. 


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.