• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
 • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
 • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
 • Neem dan contact met ons op!
 • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Handig keukenhulpje: een setje maatlepels

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 20:38

Als je door de Thermomix koken leuk bent gaan vinden kom je er niet omheen: je hebt keukenhulpjes nodig! Doordat ik nu veel meer met verse ingrediënten en kruiden kook werd al snel duidelijk wat ik miste in de keukenla. Met stip op nummer 1 stond een set maatlepeltjes. In bijna alle recepten kom je het tegen: een kwart of een halve theelepel, een hele of halve eetlepel etc.

Je kan je echt vergissen als je zomaar een lepeltje neemt waarvan je denkt dat het een formaat theelepel is. Na een aantal keer te kruidige gerechten op tafel te hebben gezet was het tijd voor verandering. Na wat onderzoek kwam ik twee mooie setjes tegen.

Allereerst viel mijn oog op de gekleurde set maatlepels van Joseph Joseph die, zoals we bij dit merk gewend zijn, een 'nestje' vormen zodat ze weinig ruimte opnemen als je ze opbergt. Het setje bestaat uit 8 maatlepels variërend van een kwart theelepeltje (1,25 ml) tot een kopje (250 ml). Naast de inhoud in mililiter is ook de inhoud in oz. (Engelse maten) vermeld.
Je bergt het setje eenvoudig op met een handig kliksysteem dat de maatlepels stevig op elkaar houdt. De kleurrijke set is gemaakt van kunststof, is vaatwasserbestendig en verkrijgbaar bij deze webwinkels

Een ander setje wat ik tegenkwam is van het merk OXO Goodgrips. Dit bedrijf is in 1990 opgericht op basis van de filosofie van Universal Design. Waarmee ze zoveel willen zeggen als dat de door hen ontworpen producten voor iedereen zijn voor jong en oud, man en vrouw. Daarnaast heeft OXO Good Grips producten die geschikt zijn voor links- of rechtshandigen. 

Dit setje maatlepels is perfect voor het afmeten van alle kruiden. Het setje bestaat uit zes lepels in verschillende maten: De lepels hebben een inhoud van 0,6 ml (1/8 tsp), 1,25 ml (1/4 tsp), 2,5 ml (1/2 tsp), 5 ml (1 tsp), 7,5 ml (1/2 T) en 15 ml (1T). Met de bijgeleverde schraper meet je de ingrediënten vlak af. Ook hier klikken de maatlepels in elkaar om ze compact op te kunnen bergen in de keukenla. Het setje mag in de vaatwasser en is voorzien van een handige ophanghaak. . 

  De set waaiert uit zodat je de maatlepel die je nodig hebt er makkelijk uit kan pakken. De overige lepeltjes blijven compact op elkaar geklikt. Zoals alle kookaccessoires van OXO Goodgrips hebben de lepeltjes een zachte en comfortabele greep, duidelijk leesbare gekleurde markeringen. Ze liggen vlak op het werkblad om overlopen te voorkomen. . 

  Ben je niet zo van het experimenteren en volg je graag recepten, dan hoef je met een van deze setjes niet meer op de gok zo maar wat kruiden toevoegen En twijfelen of jouw thee- en eetlepels wel het juiste formaat hebben is vanaf nu ook verleden tijd! Dit handige setje is  verkrijgbaar bij deze webwinkels.


   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.