• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Handig keukenhulpje: een dunschiller

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 12:55

Omdat ik regelmatig een curry in de Thermomix maak en daarbij graag zoete aardappel gebruik kon ik niet om een dunschiller heen. De zoete aardappel te lijf gaan met een aardappelschilmesje blijft een beetje klungelen en bovendien blijft er minder van de aardappel over dan je eigenlijk wilt. 

Een dunschiller is dan geen overbodige luxe en dat werd de 'beroemde' dunschiller van OXO Goodgrips, hun zogenaamde Y model. Want geloof het of niet, ze hebben bij OXO maar liefst 7 kleine dunschillers in hun collectie die elk een ander kunstje kunnen. Ze zijn uitgevoerd In 7 verschillende kleuren zodat je eenvoudig de juiste uit de keukenla pakt. 

Het Y-model is niet alleen geschikt voor het schillen van (zoete) aardappel maar, je schilt er ook met gemak appels en kiwi's mee en ook zelfs groenten zoals een flespompoen. Bij het maken van pompoensoep, wat overigens heel makkelijk is in de Thermomix, bleek ook deze klus ondoenlijk met mijn aardappelschilmesje. 

Het fijne van deze dunschiller is dat je kan schillen zonder veel kracht te hoeven zetten. Perfect dus voor als wat minder kracht in je handen hebt, of gewoon zonder moeite wilt schillen. 

OXO heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen een dunschiller in de keuken gebruiken. Het bleek dat mensen de dunschiller gebruiken met het handvat omhoog, de hand dichtbij het mes, terwijl ze van het fruit af schillen. Om de nieuwe dunschiller gemakkelijker en comfortabeler te maken vond OXO dat de antislipgreep dus moest worden uitgebreid. Het nieuwe model houdt nu dus ook stevig vast als je hem vlakbij het mes vasthoudt, ook als je handen een beetje nat zijn. En je werkt er prettig mee met zowel een duwende als een trekkende beweging.

Het is dan ook niet voor niets dat de dunschiller van OXO Good Grips is al meerdere malen gekozen tot beste dunschiller onder de dunschillers. Als je van ophangen van keukenhulpjes houdt zit je met de OXO ook goed, deze hebben namelijk een gaatje in het handvat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.