• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Je eerste Thermomix gerechten

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 11:00

Eindelijk heb je hem dan in huis, de doos is uitgepakt en de verbinding met WiFi is gemaakt. Het culinaire experimenteren met de Thermomix kan beginnen! In het receptenplatform Cookidoo staan ruim 40.000 recepten voor je klaar. Dat klinkt leuk, maar waar start je mee, wat zijn goede recepten om de Thermomix en alle functies te leren kennen?

Start met makkelijke recepten en bereid het experimenteren dan langzamerhand uit. Soepen zijn ideaal om mee te beginnen, zoals bijvoorbeeld goed gevulde gulashsoep deze romige courgettesoep of goed gevulde gulashsoep. Ook is het handig om een aantal basis producten die je vaak nodig hebt in recepten te gaan maken. Denk hierbij aan eigen gemaakte groentebouillonpasta. Super makkelijk om te maken, je bent verzekerd van verse ingrediënten en het is lang houdbaar in de koelkast. Bovendien een stuk gezonder dan de bouillonblokjes uit de supermarkt.

Het eerste gerecht dat ik zelf in de Thermomix maakte bleek toevallig ook nog eens het makkelijkste recept te zijn wat ik ben tegengekomen: kip garam massala. Zeker als je de kant en klare kruidenmix Garam Massala van Jonnie Boer gebruikt, verkrijgbaar bij Albert Heijn, want dat scheelt je weer tijd. Als je het leuk vindt kan je de kruiden natuurlijk ook zelf mixen..

Wil je aan de slag met de varoma functie dan raad ik je aan de all-in-one nasi te maken. Bij dit gerecht stoom je drie lagen ingrediënten in 25 minuten klaar tot een lekkere maaltijd. Kinkt misschien ingewikkeld maar is het absoluut niet. Bovendien zal dit gerecht zomaar eens een blijvertje kunnen zijn want het is echt lekker! Het in drie lagen koken wordt door dit gerecht meteen duidelijk.

Ga je voor een dessert, probeer dan eens de tiramisu of de appeltaart zonder deeg. Heb je geen tijd om een dessert van tevoren te maken,  kies dan voor vruchten sorbetijs, dat is klaar in 2 minuten!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.